Papkasser, kagedåser og tændstikæsker – det er bare nogle af de ting, der med tape, saks, sort maling og lidt kreativ tænkning blev til hulkameraer.

Enhver kan tage billeder med et hulkameraet/pinhole kamera. Det er et primitivt hjemmelavet kamera, der har sit navn efter det lille knappenålhullet, som kameraet ‘ser’ lyset og verden med. Et hulkamera har fast blændevidden og har ingen linse – bare et hul. Det kan derfor ikke stille skarpt, men man opnår en ens dybdeskarphed i hele billedet. Alle hulkamerafotografier er poetiske let uskarpe billeder eller dybt mystiske fotografier, når kameraet ind i mellem har taget styringen og perspektiverne er blevet skæve og forvredne. Lukketid er baseret på tips fra andre hulkameraentusiaster og de erfaringer du selv gør dig med dit unikke hulkamera.

Worldwide Pinhole Photography Day
Hvert år plejer Fotografi på Godsbanen at mødes en dag i april til en workshop i Århus, hvor vi laver kameraer og deltage i Worldwide Pinhole Photography Day (WPPD), som er en kollektiv hyldest til de mest elementære fotografiske processer og hulkamerafotografiet som kunstart.

This slideshow requires JavaScript.

Fotos fra tidligere Pinhole-workshops afholdt på Godsbanen

 

 

Worldwide Pinhole Photography workshop, Godsbanen 2017

Se de billeder vi indsendte til WPPD 2017:
Fotos fra Fotografi på Godsbanens pinhole day og workshop i april 2017

 

Worldwide Pinhole Photography workshop, Godsbanen 2016

Advertisements